Υλικά:
1,5 Kg χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες
6 πατάτες
200ml χυμό πορτοκαλιού
χυμό από ένα λεμόνι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο μούλτι
1 κ.σ. μέλι
2 κ,σ. μουστάρδα
2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι, το κρέας και τις πατάτες. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε μια σως την οποία στην συνέχεια την ανακατεύουμε και με το κρεμμύδι.
2. Αραδιάζουμε το κρέας και τις πατάτες στη γάστρα ,περιχύνουμε με την σως. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.
3. Το τελευταίο μιάωρο ανοίγουμε τακτικά το καπάκι και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο ζουμάκι και το ρίχνουμε πάνω από το κρέας και τις πατάτες.
4. Τα τελευταία 5 λεπτά μπορούμε να το γυρίσουμε στο γκρίλ να πάρει χρώμα το φαγητό.
Δείτε εδώ όλες τις Χριστουγεννιατικες συνταγές μας με ένα κλικ
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές