Όταν οι μπανάνες αρχίζουν να εμφανίζουν τα πρώτα μεγάλα μαύρα στίγματα και ξέρουμε ότι η εμφάνισή τους θα γίνεται όλο και πιο απωθητική, η λύση δεν είναι ούτε να τις φάμε όλες μαζί ούτε να τις πετάξουμε. Η λύση είναι να τις αξιοποιήσουμε σε λαχταριστές συνταγές.
Άλλωστε οι παραγινωμένες μπανάνες είναι νόστιμες και επιπλέον, σύμφωνα με τις έρευνες, προσφέρουν απίστευτα οφέλη στην υγεία μας.
1. Κέικ μπανάνας-σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά συνταγής: 3 πολύ ώριμες μπανάνες, 1 φλιτζάνι γεμάτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και λίγο για το άλειμμα της φόρμας, 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 4 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας μερέντα, 2 κουταλιές κουβερτούρα σε σταγόνες
Εκτέλεση συνταγής: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη. Χτυπάτε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο μαλακωμένο σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να αναμειχθεί καλά με τα άλλα υλικά. Ρίχνετε την μπανάνα λιωμένη (με πιρούνι ή με το χέρι), στη συνέχεια τη μερέντα και τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύετε ξανά το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά. Αλείφετε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και αδειάζετε το μείγμα μέσα. Ψήνετε στους 170º C για 45′-50′.
2. Φρουτοποτό με γάλα, κουβερτούρα και μπανάνα
Υλικά: 200 ml φρέσκο γάλα, 100 γρ. κουβερτούρα, 2 ώριμες μπανάνες, 1/2 κουταλιά ζάχαρη
Εκτέλεση Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε την κουβερτούρα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν και να ομοιoγενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ στο μπλέντερ, προσθέτετε τις μπανάνες μαζί με αρκετά παγάκια και χτυπάτε. Μοιράζετε σε 2 ποτήρια και σερβίρετε.
3. Muffins Μπανάνας.Εύκολα,νόστιμα και νηστίσιμα!
Αυτά τα αγαπημένα και νόστιμα μικρά κέικ είναι το ιδανικό, γλυκό κολατσιό για μικρούς και μεγάλους.
4. Σάλτσα μπανάνας
3 κ.σ. βούτυρο
4 μέτριες σε μέγεθος μπανάνες ώριμες και σφιχτές
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
8 κ.σ. καστανή ή μαύρη μαλακή ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα μπανάνας, κόβουμε πρώτα σε λεπτές ροδέλες τις μπανάνες. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε τις μπανάνες σε σιγανή φωτιά να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο τηγάνι κι ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε το αλάτι και την κρέμα.
Αφήνουμε μερικά λεπτά μέχρι να πυκνώσει με το βρασμό η καραμέλα γάλακτος.
απο την Αργυρω Μπαρμπαριγου
Δείτε εδώ πολλές λαχταριστές με μπανάνες
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν