Μοσχαράκι με κολοκυθάκια κοκκινιστό

Tρυφερό μοσχαράκι σε κόκκινη σάλτσα. Υγιεινό φαγητό, αφού συνδυάζουμε κρέας με λαχανικά.

υλικα

1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
2/3 της κούπας λάδι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 ώριμες ντομάτες και 1 κ. σ. νροματοπελτέ
1/2 κιλό κολοκυθάκια
αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι

εκτελεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το λάδι με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Πλένουμε και βάζουμε μέσα και το κρέας, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 5-6 λεπτά.

 

Έπειτα προσθέτουμε 1 κούπα νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό για 45-50 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ελέγχοντας αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.

Καθαρίζουμε και τα πλένουμε τα κολοκυθάκια, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Αλατίζουμε , ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά .

Τέλος τρίβουμε τις ντομάτες διαλύουμε μέσα τους καλά το ντοματοπελτέ και τις προσθέτουμε στο φαγητό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε λίγο θυμάρι, τρίβουμε λίγο πιπέρι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πηγή: http://newsredder.gr
Close