Μοσχαράκι με μανιτάρια κρεμά γάλακτος και ρύζι

Μοσχαρακι με μανιταρια κρεμα γαλακτος και ρυζι…! Το πιο νόστιμο φαγάκι για σήμερα!

Υλικα :
1.400gr μοσχαρι χτενι
2 κρεμμυδια
2 πιπεριες πρασινες
2 πιπεριες κοκκινες
1 κονσερβα καλαμποκι
Μαιντανο
800 gr μανιταρια
250 ml κρεμα γαλακτος
Ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι

Εκτελση:

Κοβουμε σε μικρα κομματια το κρέας και αφου το σοτάρουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο ,προσθέτουμε νερο και το αφηνουμε να βρασει. Σε μια αλλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο , το κρεμμύδι σε χοντρα φετακια ,τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν ριχνουμε το κρεας και λιγο απο το ζωμο που εβρασε το κρεας και το καλαμπόκι. Μόλις παρει την πρώτη βράση προσθετουμε την κρεμα γάλακτος ,αλατι και πιπερι και το αφηνουμε να βρασει για 5 λεπτα . Τελος ριχνουμε τον μαιντανο , ανακατεβουμε και σβηνουμε το ματι .

Δείτε ακόμη Φιλέτο μοσχάρι με φανταστική σάλτσα πιπεριας

Υλικα για το ρυζι :
1 μεγαλο ποτήρι ρύζι κίτρινο για πιλάφι
1/4 του ποτηριού κριθαρακι
Ελαιολαδο
Αλατι
Πιπερι
2,5 ποτηριά απο το ζωμό του κρέατος (μοσχάρι)

Εκτελεση :
Βάζουμε στην κατσαρόλα ελαιόλαδο και το κριθαράκι και τσιγαρίζουμε μέχρι να παρει καφέ χρωμα , έπειτα ρίχνουμε το ρυζι ,το ζωμό απο το κρέας ,αλατι και πιπέρι και το αφηνουμε να σιγοβρασει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει ολα τα υγρα.

Η Συνταγή είναι της κ. Ερμιονη Ερμιονη – “Συνταγες…ευκολες, γρηγορες και νοστιμες…”.

Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές


Close