Υλικά (για 6 μεσαίου μεγέθους μπιφτέκια)
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ξερό
1 αυγό
3 λεπτές φέτες ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
1 ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
6 φέτες κασέρι
3 κούπες τσαγιού μπεσαμέλ
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά με τα λοιπά υλικά και τα πλάθουμε σε αφράτα, μεσαίου μεγέθους, μπιφτέκια.
Σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε 1 ποτήρι του κρασιού νερό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε τα μπιφτέκια και βάζουμε πάνω από το καθένα, μία φέτα γαλοπούλα και μία κασέρι.
Σκεπάζουμε το κάθε μπιφτέκι με μπόλικη μπεσαμέλ και τα ψήνουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες