Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα από την Γκόλφω Νικολού. Υπέροχα μπισκότα βουτύρου που μπορούμε να τα απολαύσουμε όποια ώρα της ημέρας θέλουμε. Μπορείτε να τα προσφέρετε σαν κέρασμα σε κάποια γιορτή του σπιτιού.
- βουτυρο 250 γρ. τύπου Κέρκυρας ή ότι άλλο βούτυρο σας αρέσει
- ζάχαρη άχνη 150 γρ.
- βανίλια 2
- αυγα 1
- αλατι μια τσιμπιά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ. ή μαλακό
Υλικά
- μαρμελάδα Κατά βούληση της αρεσκείας σας
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για την γέμιση
Μπορείτε επίσης να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας για να συνοδεύσουν με αυτά τα νόστιμα μπισκότα βουτύρου τον καφέ τους. Μπορείτε να εμπλουτίσετε με αυτά τον μπουφέ στο παιδικό party αφού είναι απολαυστικά και πολύ πιο υγιεινά από τα αγοραστά. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο. Το βούτυρο θέλουμε να είναι μαλακό. Όχι παγωμένο αλλά ούτε και λιωμένο. Προσθέτουμε επίσης την ζάχαρη άχνη, μία τσιμπιά αλάτι, προσθέτουμε επίσης την βανίλια. Μπορούμε να ρίξουμε μία βανίλια, ή δύο βανιλέτες ή υγρή βανίλια. Χτυπάμε το μείγμα μας για λίγα λεπτά να αφρατέψει.
Αφού έχει χτυπηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αυγό. Χτυπάμε το μείγμα μας καλά κι αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Ρίχνουμε τα πρώτα 250 γρ. αλευριού και χτυπάμε σιγά σιγά το μείγμα μας. Όσο το χτυπάμε θα δούμε πόσο αλεύρι θα χρειαστεί και ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
Με το χέρι μας θα δούμε πόσο αλεύρι χρειάζεται και πού πρέπει να σταματήσουμε. Θέλουμε η ζύμη μας να είναι μαλακή. Όσο το μείγμα μας είναι μαλακό μπορούμε να το βάλουμε σε ένα κορνέ και να φτιάξουμε σχέδια. Αν θέλουμε να τα πλάσουμε όμως προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, για να πλαστούν εύκολα.
Για να πλάσουμε τα μπισκότα βουτύρου πρέπει να βουτυρώσουμε τα χέρια μας. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφράτη και μαλακή. Γι’ αυτό δεν χρειάζονται υπερβολές στο αλεύρι. Κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Φτιάξε πανεύκολα μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά! ΒΙΝΤΕΟ
Με το δάχτυλο ή με ένα κούμπωμα από λικέρ ή μπουκάλι ή ό,τι άλλο έχουμε, ανοίγουμε τις τρύπες στη μέση. Θα κάνουμε ένα βαθούλωμα μέχρι κάτω. Βάζουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας στο κέντρο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε μαρμελάδα σπιτική είτε αγοραστή.
Μπορούμε αν θέλουμε να μην προσθέσουμε την μαρμελάδα. Να τα αφήσουμε κενά, να τα ψήσουμε και στην συνέχεια να βάλουμε ό,τι θέλουμε. Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε τα μπισκότα μας άψητα με ζάχαρη άχνη.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες