Μπισκοτόγλυκο με δυο κρέμες και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μια συνταγή για ένα λαχταριστό, μαμαδίστικο, μπισκοτόγλυκο με δυο κρέμες και καβουρδισμένα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Οι δυο στρώσεις από κρεμά πορτοκάλι μαζί με την κρέμα βανίλιας, τις δυο στρώσεις από μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα συνθέτουν το πιο νόστιμο και δροσερό γλύκισμα, που θα σας ενθουσιάσει.

Είναι εύκολο στην παρασκευή του, χωρίς  να χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις ζαχαροπλαστικής για να το φτιάξετε. Ο καθένας λοιπόν που θέλει ένα γρήγορο και πολύ γευστικό γλυκό μπορεί να φτιάξει αυτό το μπισκοτόγλυκο ψυγείου.

Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Τόσο νόστιμο που αν το φτιάξετε σίγουρα θα εξαφανιστεί σε χρόνο ρεκόρ. Απολαύστε το!

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκάλι μαζί με τα φακελάκια άνθος αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι και 12 κουταλιές ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να να γίνουν κρέμα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό (το νερό το μετράμε στο άδειο κουτί από το γάλα) το ένα μίση φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια και 6 κουταλιές ζάχαρη.

Σε ένα στενόμακρο πυρέξ βάζουμε την μισή κρέμα πορτοκαλιού και  στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της μπισκότα. Μετά αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα όλη την κρέμα βανίλιας και ξανά βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού.
Τέλος από πάνω ρίχνουμε χοντροκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μπισκοτόγλυκο με δυο κρέμες και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μπισκοτόγλυκο με δυο κρέμες και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μπισκοτόγλυκο με δυο κρέμες και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Afrokomi Kontodima

Close