Μπισκοτόγλυκο- σοκολάτα - πορτοκάλι

Συνταγή για λαχταριστό μπισκοτόγλυκο σοκολάτα – πορτοκάλι. Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα σοκολάτα, κρέμα πορτοκάλι, μπισκότα πτι μπερ και γλάσο σοκολάτας.

Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα αξεπέραστο γλυκό ψυγείου που συνδυάζει δύο από τις αγαπημένες μας γεύσεις. Την σοκολάτα και το πορτοκάλι. Είναι γνωστό πως η σοκολάτα και το πορτοκάλι συνδυάζονται και απογειώνουν κάθε γλυκό μας.

Σήμερα λοιπόν σε αυτό το γλυκό ψυγείου θα βάλουμε ανθός αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας, ανθός αραβοσίτου με γεύση πορτοκάλι, γλάσο σοκολάτας από κουβερτούρα και γάλα και μπισκότα πτι μπερ με σοκολάτα. Θα το λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μπισκοτόγλυκο σοκολάτα – πορτοκάλι

Μπισκοτόγλυκο- σοκολάτα - πορτοκάλι

Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτα

Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτας ανθός αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μόνο που αντί για 3 1/4 γάλα βάζουμε 2 φλιτζάνια ανά φακελάκι, οπότε στα 3 φακελάκια, 6 φλιτζάνια γάλα. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά και να γίνει βελούδινη και την αποσύρουμε από την φωτιά.

Μπισκοτόγλυκο- σοκολάτα - πορτοκάλι

Εκτέλεση για την κρέμα πορτοκάλι

Φτιάχνουμε την κρέμα πορτοκάλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας απλά αντί για γάλα χρησιμοποιούμε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα μας, όπως ακριβώς αναγράφουν και στην συσκευασία. Σε χαμηλή φωτιά για να μην σβολιάσει.

Εκτέλεση για το Μπισκοτόγλυκο σοκολάτα – πορτοκάλι

Παίρνουμε ένα πυρέξ 25×35. Βάζουμε τον χυμό πορτοκαλιού για τα μπισκότα σε ένα μπολ και βρέχουμε μία στρώση μπισκότα. Τα απλώνουμε στον πάτο του πυρέξ. Από πάνω βάζουμε μία δόση κρέμα σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μία δεύτερη στρώση μπισκότων βουτηγμένα στον χυμό.

γλυκό ψυγείου-με-σοκολάτα-πορτοκάλι-συνταγή-

Από πάνω βάζουμε μία στρώση κρέμα πορτοκάλι. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότων και πάνω από τα μπισκότα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Τέλος βάζουμε τα τελευταία μας μπισκότα και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα πορτοκάλι. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Εκτέλεση για το γλάσο

Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κουβερτούρα σπασμένη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λεία. Αφού έχουμε αφήσει το γλυκό μας να παγώσει, το βγάζουμε και το περιχύνουμε με την κουβερτούρα. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με ζελέ φράουλα

Tips για το Μπισκοτόγλυκο σοκολάτα πορτοκάλι

Αντί για κρέμα πορτοκάλι μπορούμε να φτιάξουμε κρέμα βανίλια. Αντί για φυσικό χυμό πορτοκαλιού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε του εμπορίου. Αν στην κρέμα πορτοκάλι βάλουμε χυμό του εμπορίου δεν προσθέτουμε ζάχαρη.

Αν δεν έχουμε ανθός αραβοσίτου μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική κρέμα πορτοκαλιού με 1,5 λίτρο χυμό πορτοκαλιού, 10,5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή νισεστέ και ζάχαρη. Στην κρέμα πορτοκαλιού βάζουμε όση ζάχαρη μας αρέσει. Μπορούμε να φτιάξουμε τον γλάσο και με 200 γραμμάρια κουβερτούρα και 1 κρέμα γάλακτος 35%.

 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Politou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close