Υλικα
350 γρ νερο
260 γρ αλεύρι
1 κ γ αλάτι
2 κ γ ζάχαρη
1 φλυτζακι του καφε νιφαδες απο πουρέ πατάτας
2 φακ ξηρη μαγια
2κ σ σπορελαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερο τη ζάχαρη, τη μαγιά, τον πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν1
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστει!
Παιρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλαστη ένα χοντρό φύλλο 1 1/2 δάχτυλο περίπου
Με ενα κούπ πατ κόβουμε κύκλους και με ένα καπάκι απο μπουκάλι η με ενα μικρο κουπ πατ κόβουμε το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνει η τρύπα
Μαζέυουμε το ζυμάρι που έμεινε και με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες
Τους τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα, τους αφηνω να διπλασιαστουν και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν!
Αφου κρυωσουν ανακατευουμε το φυτικο βουτυρο με το μελι και και τους πασπαλιζουμε με ζαχαρη η με κουβερτουρα με μαρμελαδα η ο,τι αλλο θελουμε!
Ειναι καταπληκτικοι για τη νηστεια!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες