Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. νερό
1/2 φλ. κριθαράκι
1 κ.γλ. ταχίνι
λίγο ξερό άνηθο
1 κ.γλ. τοματοπελτέ
κρεμμύδι (προαιρετικά)
καρότο (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζω το νερό (αλατισμένο) στη φωτιά και λιώνω μέσα τον πελτέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κριθαράκι και τον άνηθο και αφήνω σε σιγανή φωτιά να γίνει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ζυμαρικό, προσθέτω το ταχίνι και ανακατεύω, αποσύροντας απ’τη φωτιά αν το θέλω σούπα, αλλιώς το αφήνω στο μάτι να χυλώσει.
Σερβίρω με λεμόνι και πιπέρι αν θέλω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι και το καρότο, αν τα χρησιμοποιήσω, τα προσθέτω 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Για αυτή τη δόση δε θα χρησιμοποιήσω βέβαια ένα κρεμμύδι, αλλά περίπου 1/4. Καρότο όσο θέλω.
Η συνταγή είναι από δική μου έμπνευση της στιγμής. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες