Νηστισίμο κέιμ μαρμπρε σε μακρόστενη φόρμα. ενα κεκάκι πεντανόστιμο και μυρωδάτο που μόλις το δοκιμάσετε δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο
Υλικά συνταγής
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 1 πρέζα αλάτι 1 κ.γλ. σόδα μαγειρικής 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι 1/3 φλ. τσαγιού σπορέλαιο 1 μεγάλο πορτοκάλι (ξύσμα) 1 κ.σ. λευκό ξίδι 1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξίδι και τη βανίλια. Τα χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄, να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα των υγρών στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, για 2΄-3΄. Λαδώνουμε πολύ καλά μία μικρή μακρόστενη φόρμα και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση .
Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο. Προσθέτουμε 1/4 του μείγματος (ζύμη κέικ) και ανακατεύουμε.
. Εναλλάξ ρίχνουμε στη φόρμα μείγμα βανίλιας και σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 40΄, έως ότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας αυτό να βγαίνει πεντακάθαρο.
Η συνταγή για το κέικ πορτοκαλιου είναι απο την Αργυρώ μπαρμπαρίγου
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες