Νηστίσιμοι σιροπιαστοί κόμποι με άρωμα λεμονιού και πορτοκάλι

Συνταγή για λαχταριστούς νηστίσιμους σιροπιαστούς κόμπους, με άρωμα λεμονιού και πορτοκάλι. Σιροπιαστά ατομικά γλυκάκια από αφράτη ζύμη που μπορούμε να φτιάχνουμε σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Απολαυστικές γλυκιές μπουκίτσες που θα τρώει όλη η οικογένεια!

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη και τη μάγια να λιώσει,προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και κάνουμε ζύμη μπαλάκια να μη κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου όπου να διπλασιάσει. Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 2 μέρη, το ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα και το αλείφουμε με το μισό βιτάμ(σε θερμοκρασία δωματίου) και το διπλώνω στα τρία, κόβουμε λωρίδες τραβάμε και δένουμε κόμπο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’βαθμούς για 15 λεπτά.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και σιροπιάζω και τα δυο ζεστά. Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε. Καλή επιτυχία αν τα φτιάξετε.

Νηστίσιμοι σιροπιαστοί κόμποι με άρωμα λεμονιού και πορτοκάλι

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Theodwra Kermeniwth

Close