Νηστίσιμος χαλβάς στο ταψί με κρέμα, άρωμα πορτοκαλιού χωρίς λάδι! Μία υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο χαλβά πολυτελείας αλάδωτο, ιδανικό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Μπορείτε να την προσφέρετε για κέρασμα και σε όλη την οικογένεια!
English
Ingredients
200 g thick semolina
170 g fine semolina
400 g sugar
600 g orange juice
230 g water
Zest from 1 orange
1 litre almond milk
80 g cornstarch
2 vanilins
150 g sugar
Cinnamon powder
**25×30 cm
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας.
Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού.
Το αφήνουμε στην ακρη.
Παιρνουμε μια αλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει.
Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Μέτα από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!!Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!Καλή σας επιτυχία
Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες