Υλικά:
Νηστίσιμος χαλβάς στο ταψί με κρέμα, άρωμα πορτοκαλιού χωρίς λάδι! Μία υπέροχη συνταγή για νηστίσιμο χαλβά πολυτελείας αλάδωτο, ιδανικό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο! Μπορείτε να την προσφέρετε για κέρασμα και σε όλη την οικογένεια!
English Ingredients 200 g thick semolina 170 g fine semolina 400 g sugar 600 g orange juice 230 g water Zest from 1 orange 1 litre almond milk 80 g cornstarch 2 vanilins 150 g sugar Cinnamon powder **25×30 cm

Εκτέλεση Ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λεπτό και το χοντρό σιμιγδάλι και τα καβουρδίζουμε για 3-5 λεπτά ανκατεύοντας συνεχώς.Στην συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,το νερό,την ζάχαρη,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχωματα της κατσαρόλας. Σε ένα ταψάκι 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Το αφήνουμε στην ακρη.
Παιρνουμε μια αλλη κατσαρόλα και την βάζουμε πάνω στην φωτιά.Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου,το κορν φλάουρ,την ζάχαρη,τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς πάνω στην φωτιά ώσπου να πήξει. Μόλις πήξει την ρίχνουμε στο ταψάκι και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Μέτα από 1/2 ώρα πασπαλίζουμε κανέλα και ο χαλβάς πολυτελείας είναι έτοιμος!!Πεντανόστιμος και νηστίσιμος που θα σας ξετρελανει!!Καλή σας επιτυχία

Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο