Κέικ με κακάο, κανέλα και nutella

 

Ένα «γεμάτο» κέικ που φέρνει σε επιδόρπιο, συνδυάζει το κακάο με την αρωματική κανέλα και στο κέντρο του κρύβει την ρευστή υφή της nutella.

Τι χρειαζόμαστε:
5 μεγάλα αυγά (ή 6 κανονικά)
340 γρ. ζάχαρη (προτιμώ την Demerara που είναι ακατέργαστη κι όχι πολύ γλυκιά)
400 γρ. αλεύρι κανονικό
4 κ.σ. γεμάτες κακάο
1,5 κ.γ. κοφτή κανέλα
2 φακελάκια μπέικι πάουντερ (ή συνολικά 40 γρ.)
6 κ.σ. γιαούρτι με 4% λιπαρά
300 ml ηλιέλαιο
8 κ.σ. nutella (ή 180 γρ.)
μία στρογγυλή φόρμα του κέικ

Πώς το κάνουμε:
Βουτυρώνω κι αλευρώνω την φόρμα του κέικ και την αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10’ μέχρι να πάρουν όγκο.
Κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ, το κακάο και την κανέλα, κι αφού έχουν φουσκώσει τ’ αυγά, προσθέτω στο μίξερ και το μείγμα με τα κοσκινισμένα.
Σ’ ένα δοσομετρητή μετράω το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και τα προσθέτω κι αυτά στην ζύμη του κέικ.
Η ζύμη είναι τώρα έτοιμη.
Ζεσταίνω ελαφρώς την nutella, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40’’ ή σε μπεν μαρί για 2-3’ για να ρευστοποιηθεί ελαφρά.
Ρίχνω την μισή ζύμη στην φόρμα του κέικ, προσθέτω ομοιόμορφα από πάνω την nutella και τέλος ρίχνω και την υπόλοιπη ζύμη του κέικ.
Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C στην αντίσταση κι αφού έχει ζεσταθεί καλά τοποθετώ το κέικ και το ψήνω για 50’.
Για επίσημες εμφανίσεις, σερβίρω το κέικ με καβουρδισμένα φουντούκια. 
πηγη

photo via

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 
 
 

Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια 

Close