Ένα «γεμάτο» κέικ που φέρνει σε επιδόρπιο, συνδυάζει το κακάο με την αρωματική κανέλα και στο κέντρο του κρύβει την ρευστή υφή της nutella.
Τι χρειαζόμαστε:
5 μεγάλα αυγά (ή 6 κανονικά)
340 γρ. ζάχαρη (προτιμώ την Demerara που είναι ακατέργαστη κι όχι πολύ γλυκιά)
400 γρ. αλεύρι κανονικό
4 κ.σ. γεμάτες κακάο
1,5 κ.γ. κοφτή κανέλα
2 φακελάκια μπέικι πάουντερ (ή συνολικά 40 γρ.)
6 κ.σ. γιαούρτι με 4% λιπαρά
300 ml ηλιέλαιο
8 κ.σ. nutella (ή 180 γρ.)
μία στρογγυλή φόρμα του κέικ
Πώς το κάνουμε:
Βουτυρώνω κι αλευρώνω την φόρμα του κέικ και την αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 10’ μέχρι να πάρουν όγκο.
Κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν παόυντερ, το κακάο και την κανέλα, κι αφού έχουν φουσκώσει τ’ αυγά, προσθέτω στο μίξερ και το μείγμα με τα κοσκινισμένα.
Σ’ ένα δοσομετρητή μετράω το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και τα προσθέτω κι αυτά στην ζύμη του κέικ.
Η ζύμη είναι τώρα έτοιμη.
Ζεσταίνω ελαφρώς την nutella, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων για 40’’ ή σε μπεν μαρί για 2-3’ για να ρευστοποιηθεί ελαφρά.
Ρίχνω την μισή ζύμη στην φόρμα του κέικ, προσθέτω ομοιόμορφα από πάνω την nutella και τέλος ρίχνω και την υπόλοιπη ζύμη του κέικ.
Έχω προθερμάνει τον φούρνο στους 180°C στην αντίσταση κι αφού έχει ζεσταθεί καλά τοποθετώ το κέικ και το ψήνω για 50’.
Για επίσημες εμφανίσεις, σερβίρω το κέικ με καβουρδισμένα φουντούκια.
πηγη
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες