Βρήκαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τους ωραιότερους γευστικούς πειρασμούς σε εκδοχή παγωτού!
Παγωτό Oreo
Υλικά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 κουτιά φυτική σαντιγύ
3 βανίλιες
1 συσκευασία μπισκότα OREO
Δείτε ακόμα :Πώς να φτιάξετε παγωτό από μητρικό γάλα για να δοκιμάσει το πρώτο του παγωτό!
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγύ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθετουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτυπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τα μπισκότα OREO χοντροκομμένα. Τοποθετούμε το μείγμα στην καταψυξη για ολο το βραδυ. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!
Παγωτό Cheese cake με Βύσσινο
400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα τυριού
400 – 500 γρ. παγωτό βανίλια ή παγωτό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
Μαρμελάδα βύσσινο
1 βανιλια
Σε μια φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο βούτυρο καθώς και τη βανίλια. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε τη βάση του cheese cake. Σε ρηχό ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με ύψος 6-8 εκατοστά και με διάμετρο 28 εκατοστά. Παίρνουμε τη ζύμη της βάσης και την τοποθετούμε πιέζοντάς τη μέσα στο τσέρκι και σε όλη την εσωτερική πλευρά. Με το σκουπ βγάζουμε μπάλες από παγωτό και τις ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Μαλακώνουμε την κρέμα τυριού με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στη λεκάνη με το παγωτό, προσθέτουμε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα παγωτού μέσα στο τσέρκι και πάνω από τη βάση του cheese cake και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε το cheese cake στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε το τσέρκι μας σε πιατέλα και περιχύνουμε το γλυκό μας με τη μαρμελάδα βύσσινο αφού πρώτα την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε.
Δείτε ακομα: Υγιεινό παγωτό χωρίς γάλα με ελάχιστα υλικά!
Παγωτό Ferrero Rocher
500 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
1 1/2 κουτί ζαχαρούχο
50 γρ. εβαπορέ
βανίλια
1 αυγό
ferrero rocher
Προσθέτουμε στη σφιχτή σαντιγύ τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού μισοπαγώσει, προσθέτουμε τα ferrero σπασμένα στο χέρι ή και θρυμματισμένα στο multi αν θέλετε. Παγώνουμε εκ νέου και σερβίρουμε!
Παγωτό τιραμισού
Για το παγωτό
150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί κρέμα
50 ml βανίλια υγρή
30 ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα
30 ml λικέρ καφέ
75 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη
Για πασπάλισμα
6 γρ. κακάο σε σκόνη
Σοκολάτα γάλακτος
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 115γρ. ζάχαρης και το νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπονε και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Προσθέστε σταδιακά το κρύο σιρόπι ζάχαρης και την υγρή βανίλια ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα συνεχώς για τουλάχιστον 2-3’. Αδειάστε το μίγμα σε ένα πλαστικό τάπερ με καπάκι και παγώστε το για 4 ώρες στην κατάψυξη. Στο διάστημα αυτό βγάλτε το 2 φορές από την κατάψυξη και χτυπήστε το μίξερ χειρός για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι από τον πάγο.
Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το στιγμιαίο καφέ ρόφημα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ καφέ, και ανακατέψτε πολύ καλά με αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το στην άκρη για 5-6’. Κόψτε τα μπισκότα σαβoυαγιάρ σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα του καφέ.
Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το παγωτό από το ψυγείο και αδειάστε τα ¾ σε ένα μεταλλικό σκεύος για παγωτό. Πασπαλίστε από πάνω με τα σιροπιασμένα μπισκότα και με λίγο τρίμα σοκολάτας. Σκεπάστε από πάνω με ένα στρώμα παγωτό και πασπαλίστε με ένα στρώμα ακόμα μπισκότο και σοκολάτα. Τελειώστε με ένα στρώμα παγωτό. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες . Βγάλτε το παγωτό τιραμισου από την κατάψυξη , αφαιρέστε την μεμβράνη και αφήστε το εκτός ψυγείου για 6-7’ να ξεπαγώσει λίγο . Σερβίρετε το σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.
Δείτε ακόμα :Πως να φτιάξετε παγωτό ρολό στο σπίτι!
Παγωτό Λουκούμι
Υλικά
375 ml (1.5 φλ.τσ.) γάλα
500 ml (2 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος
150 γρ. (2/3 φλ.τσ.) ζάχαρη ψιλή
6 κρόκοι αβγών
100 γρ. λουκούμι της αρεσκείας σας
Μίγμα Α:
Βάζουμε 250 ml από το γάλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Προσοχή το γάλα δεν πρέπει να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μίγμα Β: Χτυπούμε τους κρόκους με το μίξερ για 1 λεπτό και προσθέτουμε 60 ml από το μίγμα του ζεστού γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μίγμα να πήξει τόσο όταν βγάζουμε την κουτάλα ένα λεπτό στρώμα να στέκεται στο πίσω μέρος της (εάν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ή θερμοκρασία του δεν πρέπει να είναι πάνω από 84-85 βαθμούς Κελσίου). Προσοχή δεν πρέπει να βράσει γιατί χαλάει το μίγμα. Περνούμε από λεπτό σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Μετά είτε το βάζουμε σε παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες της είτε ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία ψύξης και χτυπήματος για 3-4 φορές ανά 1-2 ώρες (όπως και στην δική μου παραλλαγή της συνταγής).
photos credit: pinterest
Πηγή: infokidsΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις