Υγιεινό παγωτό χωρίς γάλα με ελάχιστα υλικά!

Για το υγιεινό παγωτό χωρίς γάλα θα χρειαστείτε:

Για την αυθεντική συνταγή:

2 κονσέρβες με γάλα καρύδας παγωμένες [Τις βρίσκετε σε κατάστημα με ασιατικά προϊόντα]
2 κουταλιές πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Δείτε ακόμα: Λαχταριστή Σοκολατένια τούρτα Και παγωτό !!!!

Για την συνταγή με τους χουρμάδες:

2 κονσέρβες με γάλα καρύδας παγωμένες [Τις βρίσκετε σε κατάστημα με ασιατικά προϊόντα]
½ φλιτζάνι χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
2 κουταλιές πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη

Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε παγωτό ρολό στο σπίτι!

Εκτέλεση
1
Τοποθετείτε 1 μακρόστενη φόρμα 20×20 εκ. στην κατάψυξη για να παγώσει.

2
Σε ένα μπλεντερ υψηλής ταχύτητας αναδεύετε το παγωμένο γάλα καρύδας. Αναδεύετε για 30 δευτερόλεπτα κι έπειτα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά τα οποία τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα. Μην ανακατέψετε παραπάνω.

3
Ρίχνετε το μείγμα σας στην παγωμένη σας φόρμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Το εναποθέτετε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι ότι το μείγμα δε θα παγώσει εντελώς, το ανακατεύετε κάθε 30 λεπτά στις πρώτες 2 ώρες κατάψυξης.

Δείτε ακόμα: Πανεύκολη γρανίτα κεράσι (χωρίς παγωτομηχανή)

4
Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά. Σερβίρετε με τη χρήση ενός ελαφρώς βρεγμένου κουταλιού παγωτού.

Το παγωτό θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 2-3 ημερών. Αν παρά τον χρόνο της απόψυξης παραμείνει παγωμένο, αναδεύετε για 30 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ σας.

Πηγή: foodmaniacs
Close