Ωραιότατο και  γευστικότατο λικέρ κυδώνι για τους καλεσμένους σας!

Καθαρίζουμε 9 μέτρια κυδώνια,τα τεμαχίζουμε,τα βάζουμε σε ένα ταψάκι προσθέτοντας 1 κιλό ζάχαρη συν 2 ποτήρια νερό συν ξύσμα ενός πορτοκαλιού συν 8 ξυλάκια γαρύφαλλο συν 1 ξυλάκι κανέλας.ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 1 και μισή ώρα στους 180°.
Αφού κρυώσει το στραγγίζουμε το σιρόπι και προσθέτουμε τσίπουρο ή ούζο ή βότκα ,ότι προτιμάει ο καθένας.εγώ έβαλα τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο.

Δείτε ακόμα: Μαρμελάδα κυδώνι!Πιο εύκολη και νόστιμη μαρμελάδα δεν υπάρχει.

Αναλογία:

1 ποτήρι τσίπουρο με 1 κ μισό ποτήρι σιρόπι.
Το δοκιμάζεις και αν θες να υπερτερήσει μια από τις δυο γεύσεις πιο πολύ (ανάλογα τα γούστα) προσθέτεις επιπλέον.

Δείτε ακόμα: Tάρτα κυδωνιού με φύλλο κρούστας από τη sofia kara

Καλή επιτυχία !!!!

Δημητρα περρου-οι χρυσοχερες -ηδες

Close