Παλαμίδα-πλακί-

Νοστιμότατη παλαμίδα πλακί, στον φούρνο με πιπεριές και διάφορα μυρωδικά.

Έχουμε μία αδυναμία στα ψάρια και πόσο μάλλον όταν τα μαγειρεύουμε πλακί. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε φιλέτα παλαμίδας πλακί με φρέσκια ντομάτα, διάφορες πιπεριές και μυρωδικά. Θα συνοδεύσουμε αυτό το υπέροχο ψάρι με πατάτες κομμένες σε ροδέλες που θα μαγειρευτούν μαζί με το ψάρι.

Η παλαμίδα πλακί είναι μία εξαιρετική πρόταση για το Κυριακάτικο τραπέζι ή για τα επίσημα τραπέζια μας και όχι μόνο. Μπορείτε να δοκιμάσετε την παλαμίδα πλακί οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας έχετε όρεξη για ένα ψαράκι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για παλαμίδα πλακί:

Εκτέλεση

Στην αρχή ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια τρίβουμε την φρέσκια ντομάτα και προσθέτουμε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε ακόμα Ψάρι μυλοκόπι πλακί με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και θυμάρι

Βάζουμε την παλαμίδα σε φέτες σε ένα ταψί και προσθέτουμε τα τσιγαρισμένα λαχανικά και την σάλτσα ντομάτας με τον μαϊντανό. Τα ψήνουμε όλα μαζί συνοδευόμενα με πατάτες κομμένες σε ροδέλες για 45 λεπτά περίπου.

Tips για την παλαμίδα πλακί

Οι ποσότητες των υλικών διαφέρουν ανάλογα τα γούστα και τον κόσμο που θέλουμε να ταΐσουμε.

Παλαμίδα-πλακί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μπέσσυ Πάππας

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close