Το αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό, στην πιο ανοιξιάτικη εκδοχή του, με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ και φράουλες.
Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
200γρ. βούτυρο φρέσκο
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 καψουλάκι βανιλίνης
Για την κρέµα
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσήζκεικ ΓΙΩΤΗΣ
400ml γάλα
Για τη διακόσµηση
10 φράουλες, σε κομμάτια
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και αλείφετε ελαφρά ένα ταψάκι διαµέτρου 40εκ. µε λίγο βούτυρο.
Με ψαλίδι κόβετε το κανταΐφι σε κοµµάτια και το βάζετε µέσα στο ταψάκι. Πιέζετε µε το χέρι σας για να κάτσει καλά µέσα στο ταψί. Γεµίζετε το ταψί µε κανταΐφι σε ύψος 1,5εκ.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο και περιχύνετε παντού το κανταΐφι. Ψήνετε στο φούρνο µέχρι να ροδίσει καλά το κανταΐφι.
Ρίχνετε τα δύο ποτήρια ζάχαρη σε µια κατσαρόλα µαζί µε το νερό και τη βανίλια. Βράζετε μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
Βγάζετε το κανταΐφι από τον φούρνο και το περιχύνετε µε το σιρόπι. Το αφήνετε να φουσκώσει και να περιµένει.
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Τσηζκέικ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Ρίχνετε πάνω από το κανταΐφι την κρέµα και αφήνετε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Διακοσµείτε µε τις φράουλες πριν σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες