Μια συνταγή για το πιο εύκολο τιραμισού στο ποτήρι, έτοιμο σε 15 λεπτά.Απολαύστε το κρύο από το ψυγείο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα τιραμισού:
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Για το μείγμα Καφέ / Σαβαγιάρ:
2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
50 ml ζεστό νερό
6 μπισκότα σαβαγιάρ
κακάο σε σκόνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για το σιρόπι καφέ: Βάζετε σε κούπα το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και το στιγμιαίο καφέ και τα χτυπάτε καλά με το μηχανάκι του φραπέ. Βάζετε σε μπισκότα σαβαγιάρ σε ένα μικρό ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο και τα περιχύνετε με το καφέ.
Για τη κρέμα τιραμισού: Χτυπάτε σε μπολ, με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την αφήνετε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζετε το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ ή το ανακατεύετε ζωηρά για λιγότερο από 1 λ απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε μέσα στο μασκαρπόνε τη σαντιγί και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα.
Στρώνετε σε 2 ποτήρια, σε 3 στρώσεις περίπου, εναλλάξ τα μπισκότα με το καφέ και τη κρέμα τιραμισού. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2 περίπου ώρες. Πασπαλίστε με σκόνη κακάο και σερβίρετε. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λευκής σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες