Πανεύκολος κορμός ψυγείου Black Forest

Black Forest κορμός!!! Εύκολο στη παρασκευή του, με 6 μόνο υλικά για να ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα ένα υπέροχο επιδόρπιο. Μια πανεύκολη συνταγή  για αρχάριους, χωρίς ψήσιμο με cookies σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
1 κ.σ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 κονσέρβα κομπόστα βύσσινο 425 γρ., στραγγισμένα
250 γρ. σοκολατένια cookies με κομμάτια σοκολάτας
1 μικρή σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ελαφρώς μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου, σε μπούκλες για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής

Τοποθετείτε σε ένα μπολ το κακάο, το 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη και 1 ¼ φλ. κρέμας γάλακτος και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Στραγγίζετε τα βύσσινα και ψιλοκόβετε τα 3/4 της ποσότητας. Τα βάζετε μέσα στη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ισομερώς. (Τα υπόλοιπα βύσσινα 1/4 της ποσότητας τα κρατάτε για γαρνίρισμα).
Παίρνετε μια μέτρια, μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε στη μέση, κατά μήκος 2 κ.σ. μείγμα σαντιγί. Στην άκρη της πιατέλας, πάνω από τη σαντιγί κρατάτε όρθιο ένα cookie και βάζετε στη μέσα όρθια πλευρά του λίγη σαντιγί. Τοποθετείτε δίπλα του άλλο ένα όρθιο cookie και πιέζετε ελαφρώς σαν σάντουιτς. (Δείτε φωτογραφία πιο κάτω).
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα-σαντιγί μέχρι να σχηματισθεί ένας μακρόστενος κορμός. Απλώστε στην επιφάνεια και στις πλευρές του κορμού τη σαντιγί που περίσσεψε. Σκεπάζετε τη πιατέλα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το κορμό στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Πριν σερβίρετε, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί και την απλώνετε με σπάτουλα ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής στην επιφάνεια και τις πλευρές του κορμού. Τον διακοσμείτε με τα υπόλοιπα βύσσινα στραγγισμένα σε απορροφητικό χαρτί και με φλούδες σοκολάτας που θα κόψετε (με αποφλοιωτή λαχανικών) από τη σοκολάτα κουβερτούρας.

Close