Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αυτό το πιάτο είναι λιχουδιά. Έχει τόσο απλά και συνηθισμένα υλικά αλλά η εμφάνιση το κάνει να μοιάζει με πιάτο υψηλής γαστρονομίας. Η γεύση του θα σας συναρπάσει.

Υλικά:

4 φιλέτα πανγκάσιους
αλάτι, πιπέρι
χυμό λεμονιού
1 μικρό ματσάκι μαϊντανού
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι ξερό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
3 – 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 πολύ γεμάτη κ.σ. μαργαρίνη
λίγο λάδι για το ταψί

Δειτε ακομα Νόστιμες συνταγές με ψάρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψί και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και στις δύο πλευρές.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Αλατοπιπερώνουμε.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Σε ένα πιάτο ψιλοκόβουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, τη φρυγανιά και το βούτυρο.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Ρίχνουμε λίγο λάδι στο ταψί (δε χρειάζεται πολύ). Απλώνουμε το μείγμα της ντομάτας πάνω σε κάθε ψάρι.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά στους 200 βαθμούς για 15′ και μετά χαμηλώνουμε στους 180 για περίπου άλλα 45′ μέχρι να σκουρύνει το μείγμα και να γίνει σαν κρούστα.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Στο ταψί αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και πατάτες για να συνοδεύσετε το ψάρι.

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Πανγκάσιους με κρούστα από ντομάτα

Δειτε ακομα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά 

Δείτε όλες τις λαχταριστες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

 

Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com
Close