Το Παραμυθόσπιτό του Ακή

Το Παραμυθόσπιτό μου!
Υλικά για τη ζύμη:
250 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. μαύρη ζάχαρη (αυτή που είναι νωπή λόγω μελάσας)
4 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κ.γ γεμάτα γλυκόζη
650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και όσο πάρει (ανάλογα με το αλεύρι)
2 κ.γ μαγειρική σόδα
1 ½ κ.γ κανέλα
¼ κ.γ γαρύφαλλο σε σκόνη
2 κ.γ τζίντζερ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Υλικά για το γλάσο:
60 γρ. ασπράδι αυγού
500 γρ. ζάχαρη άχνη
40 γρ . φρέσκο χυμό λεμονιού
Για τη διακόσμηση:
Φύλλα ζελατίνης (για τα παράθυρα)
Καραμέλες
Διακοσμητικά ζαχαρωτά
Ότι άλλο σας αρέσει
Τη φαντασία σας!
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα και αν δεν έχουμε αέρα στους 200.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι και τη γλυκόζη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς όμως να βράσει το μείγμα. Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το τζίντζερ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Προσθέτουμε στα στερεά υλικά το μείγμα με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε αρχικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Στη συνέχεια ζυμώνουμε ελαφρά με το χέρι και αν η ζύμη κολλάει πολύ προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται.
*Η ζύμη μας πρέπει να έχει ελαφρά κολλώδη υφή χωρίς όμως να μένει στα χέρια.
Πλάθουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά σχηματίζοντας μια μπάλα την οποία στη συνέχεια χωρίζουμε σε έξι(6) ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε ένα ένα τα κομμάτια ζύμης σε φύλλο πάχους 5 χιλιοστών επάνω σε κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού και φροντίζουμε η επιφάνεια της ζύμης να είναι ελαφρά αλευρωμένη για να μην κολλήσουν επάνω τα πατρόν.
Κόβουμε τα σχήματα ανάλογα με τα πατρόν και μεταφέρουμε προσεκτικά τα κομμάτια λαδόχαρτου με τη ζύμη σε ταψί.
Ψήνουμε στη μεσαία σκάλα στους 180 με αέρα για 10 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στο ταψί να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια σε μια σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Όταν είναι έτοιμα όλα τα κομμάτια για το παραμυθόσπιτο τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος αφού πρώτα βάλουμε ενδιάμεσα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού και τα φυλάσσουμε για την επόμενη ημέρα.
Την δεύτερη ημέρα που τα κομμάτια μας θα είναι πιο “σφιχτά” φτιάχνουμε το γλάσο μας.
Εκτέλεση για το γλάσο:
Χτυπάμε το ασπράδι σε μέτρια ταχύτητα και μόλις γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε σταδιακά την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και μόλις ενωθούν ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν τα υλικά μας και να έχουμε ένα σφιχτό γλάσο.
Τοποθετούμε μια ποσότητα από το γλάσο σε κορνέ και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κολλήσουμε προσεκτικά τα φύλλα ζελατίνης στα παράθυρα.
Στη συνέχεια συναρμολογούμε το παραμυθόσπιτό μας. Για να δείτε με ποιον τρόπο θα στήσουμε το μπισκοτόσπιτό μας σας παραθέτω το σύνδεσμο με βίντεο ενός ξένου site.

Όταν το σπίτι μας σταθεί αρχίζουμε να διακοσμούμε με τα ζαχαρωτά της αρεσκείας μας.
Η συνταγή που σας δίνω δεν είναι η ίδια με του site.Δοκίμασα να φτιάξω κάποιες συνταγές οι οποίες δεν ήταν αυτό που ήθελα και τελικά έκανα έναν συνδυασμό μέχρι να καταλήξω στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
*Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να παραθέσετε τις ερωτήσεις και τα σχόλιά σας στην ανάλογη φόρμα κάτω από τη συνταγή ή να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο προφίλ μου στο facebook πατώντας το f δίπλα από το κείμενο με τη φωτογραφία μου που θα βρείτε κάτω από τη συνταγή.
Μπορείτε να βρείτε και άλλες συνταγές πατώντας επάνω στη φωτογραφία μου η οποία θα σας μεταφέρει στην ανάλογη σελίδα!
Ευχαριστώ και καλή επιτυχία!

1234567891011121314151617181920212223242526272814954382_10210777041920268_1496388733_o

Άκης Ανδρεάκος
Άκης Ανδρεάκος

Με λένε Ανδρεάκο Άκη ,γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη και ζω στην ανεπανάληπτη Αθήνα! Τα παιδικά μου χρόνια είναι γεμάτα υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις μοναδικές! Λατρεύω να μπαίνω στη κουζίνα ,να δοκιμάζω και να δημιουργώ διάφορες συνταγές. Την αγάπη μου αυτή για τη μαγειρική ,μου την μετέδωσε η μεγαλύτερη αδερφή μου και έτσι αποφάσισα να σπουδάσω στο τμήμα μαγειρικής της Σιβιτανιδείου σχολής. Εύχομαι να γίνω αρκετά καλός κι έτσι να μοιραστώ μαζί σας πολλές συνταγές και μυστικά!


Close