Πασχαλινά μυρωδάτα κουλουράκια βανίλιας,με φρέσκο βούτυρο και πορτοκάλι. Τριφτά και πεντανόστιμα που λιώνουν στο στόμα!!!
- αλευρι 500 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- μπέικιν πάουντερ 200 γρ.
- βουτυρο 250 γρ. φρέσκο αγελαδινο (σε θερμ.δωμ.)
- γάλα 60 ml
- αυγα 1
- βανίλια 2
- πορτοκαλι ξύσμα από 1
Υλικά
Εκτέλεση:
-Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη 10 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το αυγό,ξύσμα,βανίλιες,γάλα και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο.Δεν πρέπει να τα ζυμώσουμε πολύ ίσα να ρουφήξουν το αλεύρι.Η ζύμη στην υφή της θα θυμίζει κουραμπιέ.
Δείτε ακόμη Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη
Πλάθουμε και τα αλείφουμε με μιγμα αυγού ανακατεμένο με λίγο γάλα (αν θέλουμε) και ψήνουμε σε ταψιά με λαδόκολα στους 150 βαθμούς στον αέρα περίπου 20 λεπτά να ροδοκοκκινίσουν.
Πανεύκολα και μοσχομυριστά!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες