Πάστα πραλίνας με καραμελωμένα φουντούκια για κέρασμα!

Συστατικά

  • 20 σαβαγιάρ
  • 2 κουταλιές καφέ
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 300 ml νερό

Δείτε ακομα: Πως να φτιάξετε Λεμόνια παστά preserved lemons Τόσο απαραίτητα όσο και το αλάτι στο φαγητό!!!

Μους πραλίνας

  • 150 γρ κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 100 γρ φουντούκια

Επικάλυψη

  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ κουβερτούρα

Δείτε ακόμα: Η καλύτερη πάστα φλώρα που φάγατε ποτέ από την Σόφη Τσιώπου!

Οδηγίες

  1. Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
  2. Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
  3. Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
  4. Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  6. Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
  7. Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30×12 εκατοστά.
  8. Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
  9. Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.

Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks

Site: https://foodaholics.gr/

Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR

Close