Συστατικά
- 20 σαβαγιάρ
- 2 κουταλιές καφέ
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 300 ml νερό
Δείτε ακομα: Πως να φτιάξετε Λεμόνια παστά preserved lemons Τόσο απαραίτητα όσο και το αλάτι στο φαγητό!!!
Μους πραλίνας
- 150 γρ κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 100 γρ φουντούκια
Επικάλυψη
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ κουβερτούρα
Δείτε ακόμα: Η καλύτερη πάστα φλώρα που φάγατε ποτέ από την Σόφη Τσιώπου!
Οδηγίες
- Βράζουμε το νερό μαζί με τον καφέ και την ζάχαρη.
- Προαιρετικά σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα και προσθέτουμε τα φουντούκια.
- Τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε η καραμέλα να σταθεροποιηθεί.
- Όταν κρυώσουν τα θρυμματίζουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε την πραλίνα, την λιωμένη σοκολάτα, τα καραμελωμένα ή ωμά φουντούκια και ανακατεύουμε.
- Κάνουμε μία στρώση από σαβαγιάρ, που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ, σε φόρμα 30×12 εκατοστά.
- Απλώνουμε την μους πραλίνας και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον κρύο καφέ.
- Προαιρετικά διακοσμούμε με την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε σε σαντιγί και ενσωματώσαμε την λιωμένη σοκολάτα.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα