Πάστες Μπανόφι…❣❣❣ Θεική γεύση, με υπέροχο άρωμα και τέλεια εμφάνιση…Δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές του ζαχαροπλαστείου. Ιδανικές για κέρασμα αλλά και για τις καθημερινές σας λιγούρες.

Υλικά

6 αυγά μέτρια
150 γρ. ζάχαρη
160 γρ. Φαριναπ
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
2 πρέζες αλάτι
5 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας παχυρευστό
1 σακ. Σταγόνες σοκολάτας (παγωμένες)
2-3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, την βανίλια,το αλάτι, το σιρόπι, χτυπάμε λίγο ακόμα και σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντάς το παράλληλα με σπάτουλα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να το πάρει όλο και να ομογενοποιηθεί..
Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψιά 35×25 που προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα, πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 15 λεπτά περίπου στον αέρα…

Δείτε ακόμη Σοκολατένια παστάκια με φουντούκια για κέρασμα. Έκρηξη σοκολάτας με 5 υλικά

Για την γέμιση…
3 φακ. Garni
600 ml γάλα φρέσκο παγωμένο
2 κουτιά καραμελωμενο ζαχαρουχο
2 -3 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Χτυπάμε στο μίξερ την garni με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί…

Για το σιρόπι…
1 φλ. Ζάχαρη
1 φλ. Νερό
Βράζουμε για 5 λεπτά…

Στήσιμο…
Παίρνουμε το ταψάκι που ψήσαμε το παντεσπάνι… στρώνουμε το ένα παντεσπάνι κάτω, σιροπιάζουμε καλά… αλείφουμε την καραμέλα, βάζουμε μια στρώση μπανάνες Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε πάλι,καραμέλα την υπόλοιπη κρέμα, γαρνίρουμε με ότι θέλουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες μέχρι να τις κόψουμε…

Η σύνταγή είναι απο τη Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Παστακια μπανοφι