Πατάτες φούρνου σε σχήμα λουλούδι_

Πατάτες φούρνου σε σχήμα λουλούδι! Υπέροχες και πρωτότυπες πατάτες φούρνου σε σχήμα λουλούδι πολύ τραγανές, πολύ νόστιμες και φυσικά πολύ όμορφες. Είναι οι τέλειες πατάτες για τον μπουφέ σας και μπορείτε να τις φτιάξετε ακόμη και την Καθαρά Δευτέρα για να συνοδεύσετε τα θαλασσινά σας και όχι μόνο.

Δείτε ακόμα Συνταγή για αλμυρή τάρτα πατάτας

Είναι απλά υπέροχες με πολύ παιχνιδιάρικο σχέδιο. Έτσι σίγουρα θα αρέσουν πολύ και στα παιδιά σας. Είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο και μπορεί να συνοδεύσει όλα τα κρεατικά και τα θαλασσινά σας. Φυσικά μπορείτε να τις απολαύσετε και σκέτες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου σε σχήμα λουλούδι

Παίρνουμε τις πατάτες μας και τις ξεφλουδίζουμε. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες όσο περισσότερο λεπτές γίνεται. Βουτυρώνουμε μία φόρμα για μάφινς και παίρνουμε τις φέτες πατάτας. Τις βάζουμε μέσα στην φόρμα για μάφινς σε σχήμα τριαντάφυλλου. Δηλαδή βάζουμε μερικές φέτες από την μία πλευρά και μερικές φέτες από την άλλη, σαν πέταλα.

Ρίχνουμε στην συνέχεια το ελαιόλαδο, την κόκκινη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε τις πατάτες μας για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να γίνου τραγανές. Όταν γίνουν τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στην συνέχεια τις ξεφορμάρουμε με προσοχή για να μην χαλάσει το σχέδιο.

Tips για τις πατάτες φούρνου σε σχήμα λουλούδι

Οι δοσολογίες για τις πατάτες διαφέρουν ανάλογα τις μερίδες που θέλουμε να βγάλουμε και τα γούστα μας.

πατάτες_ φούρνου_ σε σχήμα _λουλούδι_ πατάτες_ φούρνου_ σε σχήμα _λουλούδι_Συνταγή_ πατάτες_ φούρνου_ σε σχήμα _λουλούδι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Panagiota Kiriakou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close