Πατάτες γιαλαντζί
Με σως φέτας
υλικά γέμισης
8 πατάτες μεγάλες
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
4 κσ κίτρινο ρύζι
4 κσ ρύζι γλασέ
1 κούπα άνηθο κρεμμυδάκια
5-6 φιλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα ψιλοτριμμένο
ζωμό λαχανικών
αλάτι πιπέρι
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αν νηστεύετε
το ζουμάκι από τις πατάτες
χυμό από ένα λεμόνι
1/2 κγ μουστάρδα
υλικά για την σως
μια κούπα φέτα τριμμένη
4 κουταλιές γιαούρτι
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες κόβουμε μια λεπτή φετούλα από την πλατιά της επιφάνεια για να εχουμε το καπάκι.
Με ένα κουταλάκι σιγά σιγά αδειάζουμε τις πατάτες.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην σκάψετε πολύ τις πατατούλες σας γιατί θα σας ανοίξουν στο βράσιμο.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά μαζί.
Γεμίζουμε τις πατάτες μας όχι μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσει το ρύζι.
τις βάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό
για να βράσουν μπορεί να χρειαστούν κι άλλο νεράκι.
Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά.
Όταν είναι έτοιμες παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα
και το βάζουμε στο μουλτι και προσθέτουμε την φέτα’
και 4 κουταλιές γιαούρτι τα λιώνουμε και περιχύνουμε τις πατάτες προσοχή!!!! να βράσουν σε χαμηλή φωτιά!
Αν νηστεύετε μπορείτε να πάρετε το ζουμάκι να βάλετε λεμόνι μερικές βρασμένες πατάτες και την μουστάρδα.
Τα βάζετε στο μουλτι να το ρίξετε πάνω από τις πατάτες πριν τις βγάλετε από την φωτιά.
είναι υπέροχη γεύση!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα Γιαγιά Μαίρη εν Δράσει
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα