Πατάτες με ζαμπόν και μοτσαρέλα. Μια εύκολη, απλή συνταγή (από εδώ) πανεύκολη για αρχάριους, με πατάτες σε κυβάκια εμπλουτισμένες με ζαμπόν και μοτσαρέλα για να απολαύσετε ένα πλούσιο και γευστικότατο πιάτο.
Υλικά συνταγής
400 γρ. πατάτες
2 αυγά χτυπημένα
200 γρ. μοτσαρέλα (για πίτσα) κομμένη σε μικρούς κύβους
100 γρ. ζαμπόν μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις στραγγίζετε και μόλις μισοκρυώσουν αφαιρείτε τη φλούδα τους και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
Τοποθετείτε σε μπολ τους κύβους πατάτας, προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, τους κύβους ζαμπόν, τη τριμμένη φρυγανιά και τα 3/4 κύβους μοτσαρέλας, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι (ή τηγάνι που να μπαίνει στο φούρνο) με διάμετρο βάσης 18 εκ. Σκεπάζετε το ταψάκι με λαδόκολλα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στου 180 βαθμούς φούρνο για 15-20 λ.
Στη συνέχεια, αφαιρείτε τη λαδόκολλα ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα 1/4 κυβάκια μοτσαρέλας που έχετε κρατήσει, και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λ μέχρι να λιώσει καλά η μοτσαρέλα. Το αφαιρείτε από το φούρνο το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Ζώδια : Πανσέληνος Δεκεμβρίου 2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Αστυνομικός της Βουλής: Η ψυχιατρική εξέταση της συζύγου του
- Χριστουγεννιάτικος κορμός με λευκή σοκολάτα και BAILEY’S
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος