Πεντανόστιμα Καλαμαράκια γεμιστά στον φούρνο !!!

Υλικά

1 πακ. Καλαμαράκια καθαρισμένα ( μεσαίου μεγεθους,περίπου 1 κιλο)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενες
1 φλ. Ρύζι για γεμιστά
2 κ.σ πελτέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. δυόσμο ξερό
1 κουτάκι μπύρα μικρή
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Δείτε ακόμα: Καλαμαράκια με σπανάκι! Υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγάκι!

Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με την μισή μπύρα και αφήνουμε για 1 λεπτό…
Ρίχνουμε το μαϊντανό, τον δυόσμο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά….
Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα , ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά….
Ρίχνουμε το ρύζι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στο ζεστό μάτι για 5-10 λεπτά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα ρυζιού.
Κλείνουμε το στόμιο από τα καλαμάρια με 1 οδοντογλυφίδα, αλατοπιπερώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί.

Δείτε ακόμα: Εύκολα καλαμαράκια γεμιστά πολύ νόστιμα!

Ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη γέμιση, την υπόλοιπη μπίρα, λίγο λάδι και λίγο νερό.
Ψήνουμε στους 170C αέρα για 1 ώρα και 10 λεπτά.
Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμάρια πριν σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα: Καλαμαράκια κρασάτα της τεμπέλας!!! Εύκολο, νόστιμο και οικονομικό!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχέρες-ηδες


Close