Υλικά
1 φλ. Ηλιέλαιο 1 1/2 φλ. ζάχαρη 2 φλ. καρύδια 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ. Χυμό πορτοκάλι 1/2 φλ. Κονιάκ 1/2 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο 3 κουτ. γλ. μπέικιν 1 κουτ. γλ. σόδα
Για το σιρόπι:
250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο
Για την επικάλυψη: 250 γρ. κουβερτούρα 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σένα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.
Για το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτέ… σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει απόν τον φουρνο…. το σιρόπι να’ ναι χλιαρό….
Για το γλάσσο:
‘Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ