Πεντανόστιμη, αφράτη Νηστίσιμη Καρυδόπιτα με σοκολάτα !!!

Υλικά

1 φλ. Ηλιέλαιο 1 1/2 φλ. ζάχαρη 2 φλ. καρύδια 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλ. Χυμό πορτοκάλι 1/2 φλ. Κονιάκ 1/2 κουτ. γλ. κανέλα 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο 3 κουτ. γλ. μπέικιν 1 κουτ. γλ. σόδα

Για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη 300 γρ. νερό Σιρόπι σοκολάτας παχύρρευστο

Για την επικάλυψη: 250 γρ. κουβερτούρα 4 κ.σ. ηλιέλαιο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα βάζουμε σένα ταψί και ψήνουμε στους 180° για περίπου 40 λεπτά στον αέρα.

Για το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 2-3 λεπτέ… σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει απόν τον φουρνο…. το σιρόπι να’ ναι χλιαρό….

Για το γλάσσο:

‘Λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο και το απλώνουμε πάνω στο γλυκό.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ