Υλικά
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 gr ηλιέλαιο
300 gr ζάχαρη
4 αυγά
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
5 βανίλιες
2 φακ. Μπέικιν παουντερ
Χτυπάμε με το σύρμα σ ένα μπολ το ηλιέλαιο και την ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, τις βανίλιες και το αλεύρι με το μπέικιν.
Αδειάζουμε το μείγμα σένα μεγάλο πυρέξ και ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά…..
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Το βράζουμε για 10 λεπτά
Σιροπιάζομαι με χλιαρό σιρόπι και ζεστό το γλυκό.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou–ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα