Μια υπεροχή συνταγή για πάστα ταψιού σοκολατίνα, λίγο διαφορετική από αυτή που έχουμε συνηθίσει άλλα εξίσου νόστιμη και απολαυστική. Ο συνδυασμός της σοκολάτας με τα μπισκότα και το γλάσο από κουβερτούρα είναι αξεπέραστος. Για όλους όσους αγαπάμε την σοκολάτα αυτό το γλυκό είναι η αποθέωση της.

Επίσης είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεση της έτσι ώστε να μπορέσουμε να την φτιάξουμε όλοι ακόμα και αν είμαστε αρχάριοι με την ζαχαροπλαστική.

Είναι ιδανική σαν επιδόρπιο στο γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας άλλα και προσθέτοντας άπλα μερικές φράουλες κομμένες στην μέση πάνω στα κομμάτια, είναι ότι καλύτερο για να την απολαύσετε μαζί με τον αγαπημένο σας την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξτε την ακολουθώντας την συνταγή και καλή σας απόλαυση!

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ σπασμένη σε κομμάτια την κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε την κρεμά γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Την ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στην συνεχεία την βγάζουμε από το ψυγείο και σπάμε μέσα 1 πακέτο μπισκότα και τα ανακατεύουμε πολύ απαλά να μην ξεφουσκώσει η μους. Παίρνουμε ένα ταψί, ή τάπερ και βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντας τα σε λίγο γάλα το καθένα. Τοποθετούμε πολύ απαλά την μους και απάνω βάζουμε μια στρώση μπισκότα μουσκεύοντας σε γάλα. (Έβαλα 24 μπισκότα κάτω όποτε ταψί η τάπερ που να χωράει σειρές από 6 οριζόντια και από 4 κάθετα. Και με το μέγεθος που τις έκοψα βγήκαν 16 κομμάτια).

Για το γλάσο:

Ζεσταίνουμε το εβαπορέ με την κουβερτούρα, ανακατεύουμε να γίνει λείο, το κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το βιτάμ. Ανακατεύουμε, το αφήνουμε 2 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας το και το τοποθετούμε πάνω στο γλυκό. Μπορείτε να κάνετε μισή δόση.

Πεντανόστιμη πάστα ταψιού σοκολατίνα με μπισκότα και γλάσο κουβερτούρας.

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzeni Tsanaktsidou

Close