Συστατικά
1½ λίτρο γάλα
300 γρ σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ ζάχαρη
150 γρ Βιτάμ με βούτυρο
150 γρ Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
3 κουταλιές κακάο
3 βανίλιες
3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
350 γρ πτι μπερ
250 ml κρέμα γάλακτος
Δείτε ακόμα: Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με παπαρουνόσπορο! Ένα κέρασμα όνειρο!!
Οδηγίες
Βάζουμε το γάλα μαζί με την ζάχαρη να βράσουν.
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
Όσο η κρέμα είναι καυτή προσθέτουμε το Βιτάμ με βούτυρο, το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Χωρίζουμε την κρέμα σε 3 ίσα μέρη.
Στο ένα ενσωματώνουμε το κακάο, στο δεύτερο τον καφέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό και στο τρίτο τις βανίλιες.
Σε φόρμα 34×26 cm με αντικολλητικό χαρτί, κάνουμε μία στρώση από μπισκότα.
Απλώνουμε την κρύα κρέμα με κακάο.
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από μπισκότα και τοποθετούμε την κρύα κρέμα με γεύση καφέ.
Σκεπάζουμε με μπισκότα και βάζουμε την κρέμα με άρωμα βανίλιας.
Καλύπτουμε με μπισκότα και αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν οι κρέμες.
Διακοσμούμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες