Συστατικά
Παντεσπάνι
250 γρ φαρίνα
370 γρ ζάχαρη
400 ml σπορέλαιο
320 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ παπαρουνόσπορο
10 γρ μπέικιν
3 βανίλιες
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
2 βανίλιες
400 ml κρέμα γάλακτος
Δείτε ακόμα Πανεύκολο τρουφάτο παστάκι ψυγείου για κέρασμα!
Οδηγίες
- Βάζουμε την ζάχαρη μαζί με το νερό να βράσουν για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζουν να κοχλάζουν.
- Τα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν και τις βανίλιες.
- Αναμειγνύουμε να γίνει ζύμη και με την βοήθεια από μία μαρίζ ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι και τον παπαρουνόσπορο.
- Απλώνουμε την ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 42×38 εκατοστά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
- Όσο το γλυκό είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
- Όταν κρυώσει απλώνουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες