Υλικά:
3/4 κούπας ηλιέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. 2 κούπες χυμό πορτοκαλιού ή νερό 3 κ.σ. ξύδι 7 κ.σ. κακάο 1 κ.γ. αλάτι 2 βανίλιες 1 φακ. Μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι:
3 κούπες Νερό 2,5 κούπες Ζάχαρη 2-3 κ.σ. κακάο
Για το γλασσο:
1 βαζακι μερεντα νηστίσιμη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κέικ. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40′ περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: το βραζουμε για 5 λεπτα και το αφηνουμε να χλιαρεψει. περιχύνουμε το κεικ όταν βγει από τον φούρνο αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με ένα μαχαίρι σε όλη την επιφάνεια.
Ετοιμάζουμε το γλασσο: ζεσταινουμε την μερεντα Σ’ενα κατσαρολακι και την βάζουμε πάνω από το κέικ….. Η δοσολογια ειναι για ενα μεγαλο πυρεξ….

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Γεύσεις της Ελένης