Πεντανόστιμο Ριζότο κολοκύθας με προσούτο

Πεντανόστιμο Ριζότο κολοκύθας με προσούτο

Φανταστικό ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και τραγανό προσούτο!

Υλικά

Πεντανόστιμο Ριζότο κολοκύθας με προσούτο

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 400γρ κίτρινη κολοκύθα 1 κουτ. σούπας βούτυρο Λίγο μοσχοκάρυδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 & 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (arborio ή καρολίνα) 1 ποτήρι λευκό κρασί

3 κούπες ζεστός ζωμός λαχανικών Λίγο αλάτι Πιπέρι Λίγοι στήμονες σαφράν 1 συσκευασία προσούτο Παρμεζάνα τριμμένη

Πεντανόστιμο Ριζότο κολοκύθας με προσούτο

Εκτέλεση Βάζω την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια σε ταψί, την αλείφω με ελαιόλαδο και την ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα και 30’ περίπου. Στη συνέχεια προσθέτω βούτυρο και λίγο μοσχοκάρυδο και την πολτοποιώ. Ψήνω για λίγα λεπτά τις φέτες του προσούτο στους 200 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να γίνει τραγανό. Το κόβω σε μικρότερα κομμάτια. Σε ελαιόλαδο σωτάρω λίγο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτω το ρύζι.

Πεντανόστιμο Ριζότο κολοκύθας!!

Ανακατεύω για 2-3´ μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του. Σβήνω με το κρασί και περιμένω λίγο να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο τον ζωμό περιμένοντας κάθε φορά να εξατμιστεί η προηγούμενη ποσότητα. Ρίχνω και το σαφράν και αλάτι. Προς το τέλος προσθέτω τον πουρέ κολοκύθας, ανακατεύω πολύ καλά και ρίχνω πιπέρι. Τέλος, προσθέτω το προσούτο και την παρμεζάνα. Απίστευτο φαγητό όλο γεύση!

Cooking Affairs-Διατροφή, Υγεία & Ευζωία