Πεντανόστιμο ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα και νιφάδες κουβερτούρα για κέρασμα !!!

Υλικά

4 αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
3 βανίλιες
20 ml κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
Μαρμελάδα ( κατά προτίμηση σπιτική)
Νιφάδες κουβερτούρα

Δείτε ακόμα: Aφράτο λαχταριστό ρολό μαρμελάδας !!!!

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά στην δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας.
Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά – σιγά ανακατεύοντας με μια μαριζ.
Προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ.

Δείτε ακόμα: Κοτόπουλο ρολό σε φύλλο κρούστας ιδανικό για μπουφέ ή τραπέζι!

Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί λαδόκολλα, την λαδώνουμε με ηλιέλαιο και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Απλώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 20 λεπτά… Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο με την βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα.

Δείτε ακόμα: Πεντανόστιμο ρολό με κολοκυθάκια!

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Μόλις είναι έτοιμο ξετυλίγομαι σιγά σιγά, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα και Ρίχνουμε νιφάδες κουβερτούρα.
Ξανατυλίγομαι και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεί καλύτερα.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».


Close