Πως να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας σπιτικό μηλόξυδο!

Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε πως να φτιάξετε μόνοι σας σπιτικό μηλόξυδο. Το μηλόξυδο έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο για την αναμφισβήτητη γεύση του και έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο για την παρασκευή ροφημάτων αδυνατίσματος, συνταγών ακόμη και για φυσικές θεραπείες.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την κουζίνα, ειδικά για την παρασκευή νόστιμων πιάτων φαγητού. Καθώς υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν να μαγειρεύουν με πολύ περίτεχνα προϊόντα και να δοκιμάζουν νέες συνταγές.

Δείτε ακόμη: Πλύνετε το πρόσωπό σας με αυτό το μείγμα μηλόξυδου και δείξτε χρόνια νεότερες!

Αν χρησιμοποιείτε και εσείς συχνά στην κουζίνα σας μηλόξυδο δεν χρειάζεται να το ξαναγοράσετε, καθώς τώρα μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας.

Πως θα φτιάξετε το δικό σας μηλόξυδο;

Αυτό το ξύδι έχει γίνει ένα από τα πιο απαραίτητα συστατικά στην επεξεργασία πολλών συνταγών, ειδικά για την προετοιμασία σαλατών..

Το μηλόξυδο έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο

Αν δεν θέλετε να ξοδεύεστε συνέχεια ώστε να αγοράζετε μηλόξυδο πάρτε μολύβι και χαρτί και δώστε προσοχή στις παρακάτω ενδείξεις για να προετοιμάσετε το δικό σας 100% βιολογικό μηλόξυδο.

Δείτε ακόμη: Η κατανάλωση μηλόξυδου πριν πάτε για ύπνο, θα σας αλλάξει τη ζωή ριζικά!

Τι θα χρειαστείτε:

-1 μεγάλο γυάλινο δοχείο
-1 κιλό μήλα
-Μεταλλικό νερό
-3 κουταλιές ζάχαρη
-Τουλπάνι

Παρασκευή:

Πλένετε καλά και ξεφλουδίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τα στο γυάλινο δοχείο, ρίχνοντας ζάχαρη και καλύψτε τα με νερό.

Δείτε ακόμη: Βάλτε μηλόξυδο στο πρόσωπό σας και δείτε τι θα συμβεί στις τοξίνες, το έκζεμα και τα σημάδια γήρανσης

Στη συνέχεια καλύψτε το γυάλινο δοχείο με ένα τουλπάνι και κρατήστε το σε αυτή τη θέση βάζοντας ένα μεγάλο λαστιχάκι στο σημείο ή βάζοντας το καπάκι του δοχείου.

Αφήστε αυτό το παρασκεύασμα να παραμείνει σε σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία μεταξύ 15 και 26 βαθμών Κελσίου για 5 ή 6 εβδομάδες.

Μετά από αυτό το διάστημα, τα μήλα θα έχουν ζυμωθεί. Αφαιρέστε το υγρό και ρίξτε το σε ένα άλλο γυάλινο δοχείο και αφήστε το να παραμείνει εκεί για άλλες τρεις ημέρες.

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να δοκιμάστε το ξύδι σας για να μάθετε αν βρίσκεται στο ιδανικό σημείο οξύτητάς και αρχίστε να χρησιμοποιείτε το δικό σας μηλόξυδο..

Και αυτό ήταν όλο!! Θα έχετε το δικό σας μηλόξυδο και δεν θα χρειαστεί να το αγοράσετε ξανά!!!

Close