Πουράκια με τραγανή ζύμη και γέμιση μους λευκής σοκολάτας

Μια τέλεια συνταγή για πουράκια με τραγανή ζύμη και γέμιση μους λευκής σοκολάτας. Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά, χειροποίητα πουράκια τότε δεν έχετε δει ακόμα την σημερινή συνταγή μας.

Τραγανή σοκολατένια ζύμη και βελούδινη μους από λευκή κουβερτούρα, ένας απολαυστικός συνδυασμός που απογειώνει την γεύση.  Είναι μια πολύ ωραία ιδέα για τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι αλλά και για κέρασμα σε κάθε περίσταση. Ένα πολύ νόστιμο ατομικό γλυκάκι που θα ξυπνήσει το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την άχνη προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και ανακατεύουμε.
Αλλάζουμε το εξάρτημα του μίξερ και βάζουμε το γάντζο.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Η ζύμη θα είναι μαλακή για να τη βγάλουμε πιο εύκολα από τον κάδο ρίχνουμε λίγο αλεύρι στα χέρια μας!
Τυλίγουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε σε κυκλάκια.
Τα Παίρνουμε και τα τυλίγουμε γύρω από κυλίνδρους ειδικούς για ψήσιμο..ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170° για 12 λεπτά περίπου.

Για την γέμιση

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την garni και μόλις σφίξει προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.

Μόλις κρυώσουν τα πουράκια μας τα γεμίζουμε με την μους με ένα κορνε και τα βάζουμε στο ψυγείο. Η δόση αυτή βγάζει περίπου 50 πουράκια.

Πουράκια με τραγανή ζύμη και γέμιση μους λευκής σοκολάτας

Πουράκια με τραγανή ζύμη και γέμιση μους λευκής σοκολάτας

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou

Close