Πρωτότυπη καρυδόπιτα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς

Μία υπέροχη και μοναδική συνταγή που θα λατρέψετε…! Δοκιμάστε την και δεν θα το μετανιωσετε…

Συστατικά Παντεσπάνι 3 φλιτζάνια αλεύρι 250 γρ μαργαρίνη 2 φλιτζάνια ζάχαρη 4 αυγά 1 φλιτζάνι γάλα 1 φακελάκι μπέικιν Μείγμα με καρύδια 3 αυγά + 7 κρόκους 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια φρυγανιά 3 φλιτζάνια καρύδια 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλο Μαρέγκα 7 ασπράδια 2 φλιτζάνια άχνη 2-3 σταγόνες λεμόνι

Δείτε επίσης: Παστάκια ferrero rocher που θα λατρέψετε!

Οδηγίες

  • Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με την ζάχαρη να ασπρίσει.
  • Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε το μπέικιν, το αλεύρι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
  • Την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 45×39 εκατοστών.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • Βάζουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Αρωματίζουμε με γαρίφαλο και κανέλα.
  • Ενσωματώνουμε το νερό, το απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά μόνο με την πάνω αντίσταση αναμμένη.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Όταν είναι έτοιμη ενσωματώνουμε την άχνη.
  • Προαιρετικά προσθέτουμε τις βανίλιες και 2-3 σταγόνες από λεμόνι.
  • Την απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά χρησιμοποιώντας την πάνω αντίσταση, μέχρι να γίνει πιο σκούρα.
  • Σερβίρουμε όταν το γλυκό κρυώσει.