Ψωμάκια με πουρέ πατάτας, τσένταρ και μπέικον

Ψωμάκια με πουρέ πατάτας, τσένταρ και μπέικον σκέτη απόλαυση!!!

Υλικά για 10 ψωμάκια:

Για τα ψωμάκια:

3/4 της κούπας νερό
1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
2 1/2 κούπες αλεύρι
1 κ.γλ. μέλι
αλάτι
Για τη γέμιση:

10 κ.γλ. πουρές πατάτας
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
100 γρ. μπέικον σε μικρά κομμάτια
50 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση

 

Για τα ψωμάκια:

Ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το μέλι και αφήνουμε 5′ στην άκρη να αφρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει η ζύμη.
Για τη γέμιση:

Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι μαζί με το σκόρδο.
Αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και πετάμε το σκόρδο.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια.
Ανοίγουμε σε μικρό φύλλο το κάθε μπαλάκι, τα βάζουμε στις θήκες για τα μάφιν, αλείφουμε με το βούτυρο.
Βάζουμε 1 κ.γλ. πουρέ, τσένταρ και μπέικον.
Κλείνουμε σε πουγκί και αλείφουμε ξανά με βούτυρο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25′.

Δείτε εδώ πολλές συνταγές για ψωμάκια 

Πηγή: easykuzina.gr
Close