Ρετσέλι απο σύκα :Ποντιακό γλυκό

ΡΕΤΣΕΛΙ ΑΠΟ ΣΥΚΑ
Ενα γλυκο των ποντιων καταπληκτικο!
Υλικα
4 κιλα συκα κλειστα
3 σακουλακια των 250 γρ ζαχαρη καρυδας
1 κ γ αλατι
4 φυλλα αμπαροριζα για αρωμα
1 λεμονι το χυμο του
πηκτικο αγαρ αγαρ
Εκτελεση
Πλενω πολυ καλα τα συκα τα οποια ειναι κλειστα και τα αφηνω να στραγγισουν καλα!
Τα τοποθετω σε μια μια λεκανη και ριχνω απο πανω τη ζαχαρη!
Τα αφηνω ολο το βραδυ στο ψυγειο για να βγαλουν τα υγρα τους!
Την επομενη μερα τα δινω μια βραση και τα αφηνω παλι ολο το βραδυ για να αφησουν οτι υγρα εχουν!
Την αλλη μερα τα βραζω μεχρι να μαραθουν τα συκα περιπου μιση ωρα βρασιμο!
Στο τελος πριν κλεισω το ματι βαζω το αλατι ,την αμπαροριζα για λιγο, μεχρι που ν αφησει το αρωμα της και το χυμο απο ενα λεμονι!
Στο τελος βαζω 2 κ σ πηκτικο αγαρ αγαρ απο τα βιολογικα !
Αναλογα το σιροπι που εχουμε!
Δοκιμαζουμε πρωτα με ενα κουταλι και αναλογα βαζουμε και δευτερο!
Το μυστικο μας!
Το αλατι το βαζουμε για συντηρητικό!

retseli retseli1 retseli2

Close