Ρεβίθια με σέλινο και καρότο!! θα εκπλαγείτε απο τη γευση!!

Ένα υγειινό και νοστιμο φαγητό που κάθε νοικοκυρά θα εντάξει στο πρόγραμμα μαγειρικής της!!!

Συστατικά

2 φλ. ρεβίθια ολόκληρα, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 4-5 κλωναράκια από ρίζα σέλινου ψιλοκομμένα, 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους, 2 καρότα κομμένα σε κύβους, 1 κουταλάκι κύμινο, ½ κουταλάκι πάπρικα, 2 φύλλα δάφνη, 1 ξυλάκι κανέλα, 2 λεμόνια ο χυμός, 1 κύβο ζωμού λαχανικών (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι.

Δείτε επίσης: Πεντανόστιμος Τραχανάς Λαχανικών (Νηστίσιμος)

Βήματα

Βήμα 1 Βάζετε τα ρεβίθια σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με 6 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να κοχλάσουν για 10 λεπτά.

Βήμα 2 Τα αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. κρύο νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν σκεπασμένα ολόκληρο το βράδυ.

Βήμα 3 Την επόμενη, τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4 Προσθέτετε νερό να τα σκεπάσει δύο δάχτυλα και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 5 Παράλληλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα.

Βήμα 6 Ακολούθως, προσθέτετε το κύμινο, την πάπρικα, τη δάφνη, την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να απελευθερωθούν οι μυρωδιές από τα μπαχαρικά.

Βήμα 7 Στη συνέχεια, ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια τα λαχανικά, το ζωμό και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 8 Βράζετε το φαγητό για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα λαχανικά.

Βήμα 9 Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγο νερό.

Βήμα 10 Λίγο πριν το τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και σερβίρετε.

Δείτε επίσης: Υγιεινές φακές λεμονάτες για μικρούς και μεγάλους!