Ρυζόγαλο με εβαπορέ με γεύση βανίλιας και κανέλας. Το εύκολο γλυκάκι της γιαγιάς που όλοι λατρέυουμε!
Υλικά
-3/4 κουπας ρυζι γλασσε
-3 κουπες νερο
-1/3 κουτ.γλ αλατι
-1 κουπα περιπου ζαχαρη
-4 κ.σ ανθος αραβοσιτου βανιλια
η 4 κ.σ κορν φλαουερ και 2 καψουλακια βανιλιας
-1 κουτι εβαπορε (400γρ)
-1 1/2 κουτι νερο (απ’το εβαπορε) (600γρ)
-Κανελα για πασπαλισμα
1 κουπα=250γρ.
Εκτέλεση
Κατω απο τη βρύση μεσα σε ενα σουρωτηρι ξεπλενουμε το ρυζι.
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το νερο και αφου βρασει ριχνουμε το αλατι και το ρυζι.Το σιγοβραζουμε μεχρι να πιει το νερακι του.
Παραλληλα σε ενα μπωλ ριχνουμε το εβαπορε μαζι με το νερο απ’το εβαπορε και το ανθος η το κορν φλαουερ με τις βανιλιες και τη ζάχαρη και ανακατευουμε καλα.
Μολις ειναι ετοιμο το ρυζι ριχνουμε το μειγμα με το γαλα και σε μεσαία φωτια ανακατευουμε συνεχεία μεχρι να πηξει ελαφρως.
Μοιραζουμε το ρυζογαλο σε μπωλακια και πασπαλίζουμε με κανελα αν θελουμε.
Αφου μεινει λιγη ωρα στα μπωλακια το ρυζόγαλο σφιγγει και αφου κρυώσει ειναι ετοιμο προς κατανάλωση.
Γινεται εξισου ωραιο με ανθος αραβοσιτου σοκολατα απλα δεν ειχα αυτη τη φορα και εφτιαξα μονο βανιλια.
Το ρυζογαλο με εβαπορε μου προεκυψε μια μερα που δεν ειχα φρεσκο γαλα και εγινε εξισου ωραιο!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλέαρχος Μαρουσάκης : Ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα – Πότε έρχονται τα πρώτα χιόνια
- Η καλύτερη συνταγή για γιορτινό σουφλέ
- Νότης Σφακιανάκης : Το ταξίδι στην Αγγλία για το πρόβλημα υγείας
- Γιώργος Καλλιακμάνης : Η συγκλονιστική περιγραφή του για την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ
- Η Γη της Ελιάς : Ώρα συγκατοίκησης για Μιλτιάδη και Βασιλική