Ένα ορεκτικό εξπρές, πανεύκολη, γρήγορη και νόστιμη πρόταση για παιδικό πάρτυ
ή για βραδυές με φίλους!
Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτα ή ζύμη με προζύμι
12 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
150 γρ φέτα περίπου
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Λίγος ξερός βασιλικός
Λίγο πιπέρι
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεπαγώσει καλά.
Λιώνουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το βασιλικό και λίγο πιπέρι.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια
και την πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσει ελαφρά.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε 3 φέτες ζαμπόν
και λίγη φέτα.
Διπλώνουμε σε ρολό, φροντίζοντας να ενωθούν καλά οι άκρες.
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθε ρολό σε 5 ροδέλες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο.
Αραδιάζουμε τις ροδέλες σε ταψί καλυμένο με λαδόκολλα
και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Έτοιμο το μεζεδάκι μας!
Καλή απόλαυση!
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.comΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες