Σαλάτα- με -κίτρινο- καρπούζι- και- φέτα-

Συνταγή για Δροσερή σαλάτα με κίτρινο  και φέτα για ενα δροσιστικό καλοκαιρινό γεύμα  .μΤο κίτρινο καρπούζι είναι ένα καλοκαιρινό φρούτο που παίρνει το όνομά του από τη λαμπερή κίτρινη σάρκα του. Ενώ τα παραδοσιακά καρπούζια με κόκκινη σάρκα μπορεί να είναι πιο οικεία και ευρέως διαθέσιμα σήμερα, τα κίτρινα καρπούζια καλλιεργούνται στην Αφρική για σχεδόν 5.000 χρόνια.

    Για την σώς

  • lime 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό
  • ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας

Οι αγρότες χρησιμοποίησαν επιλεκτική διασταύρωση για να αναπτύξουν το χρώμα, την υφή και τη γεύση του. Η ριγέ, πράσινη εξωτερική φλούδα του είναι πανομοιότυπη με αυτή του κόκκινου καρπουζιού. Σήμερα λοιπόν θα ανακαλύψουμε πως μπορούμε να απολαύσουμε το κίτρινο καρπούζι.

Δείτε ακόμα Μαρμελάδα καρπούζι της Γκόλφως

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν με το να το φτιάξουμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε. Με φέτα. Μόνο που αυτήν την φορά θα απολαύσουμε το κίτρινο καρπούζι με φέτα, φύλλα δυόσμου, ροζ πιπέρι, πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης και μία υπέροχη σώς από χυμό lime και ελαιόλαδου.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σαλάτα με κίτρινο καρπούζι και φέτα :

Σαλάτα- με -κίτρινο- καρπούζι- και- φέτα-

Εκτέλεση για την σώς

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό lime με το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και να γίνει δροσερή.

Εκτέλεση για την σαλάτα με κίτρινο καρπούζι και φέτα

Αρχικά κόβουμε το καρπούζι, το φιλετάρουμε και αφαιρούμε αν θέλουμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τις φέτες καρπουζιού σε μία σαλατιέρα. Προσθέτουμε την φέτα κομμένη σε κύβους, το πράσινο πιπέρι Μαδαγασκάρης και το ροζ πιπέρι, τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με την σώς και απολαμβάνουμε.

Σαλάτα- με -κίτρινο- καρπούζι- και- φέτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Matula Giasirani

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close