σαρδελίτσα αχνιστή στο τηγάνι με κρασί μουστάρδα και λεμόνι 🍋 Και πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο και ελαφρύ 😋
Υλικά
600 γραμμάρια σαρδέλες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες… τις αραδιαζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και το αλατοπίπερο… Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί…
Στη συνέχεια διαλύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι τη μουστάρδα και το ξύσμα και τα περιχύνουμε… Κουνάμε λίγο το τηγάνι θα πάει παντού για 1-2 λεπτά και κλείνουμε τη θερμοκρασία… Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό….✓
Το ψήσιμο στο σύνολο του διαρκεί 7 λεπτά..!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες