Σπιτικά σιροπιαστά πουγκάκια, σαν φωλίτσες, από φύλλο κρούστας γεμιστά με κρέμα από σιμιγδάλι, και γαρνιτούρα από φιστίκια Αιγίνης. Ιδανικό γλυκό για κέρασμα, για γιορτές και… τις νυχτερινές λιγούρες! Η εκτέλεση είναι εύκολη και βήμα βήμα για σίγουρα αποτελέσματα! Από τα καλύτερα σιροπιαστά γλυκάκια που θα έχετε φτιάξει ΚΑΙ δοκιμάσει!
- φυλλο κρουστας 16
- γάλα 500γρ φρέσκο
- ζαχαρη 125γρ
- σιμιγδαλι 75γρ ψιλό
- αυγα 2
- βανίλια 1
- βουτυρο 300γρ φρέσκο για τα φύλλα
Υλικά
- φιστίκια Αιγίνης χοντροτριμμένα ωμά
Για την γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη το σιμιγδάλι και το γάλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα. Μόλις πήξει αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε χτυπημένα τα αβγά, τη βανίλια και αφήνουμε στην άκρη.
Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα καλά και κάνουμε δυο οχτάδες με το ένα φύλλο επάνω στο άλλο 8 στη μια μεριά του πάγκου μας και 8 διπλά, το ένα πάνω στο άλλο.Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα φύλλα κάνοντας 4 γραμμές από τη στενή πλευρά δλδ και 6 γραμμές από τη φαρδιά πλευρά του φύλλου. Έτσι τα φύλλα χωρίζονται σε 24 τετραγωνάκια η κάθε οκτάδα φύλλων. Με ένα κουταλάκι βάζουμε από μια κουτάλια σε κάθε τετράγωνο και κλείνουμε τις 4 γωνίες του φύλλου προς το κέντρο ενώνουμε τις 4 γωνίες μεταξύ τους σχηματίζοντας το πουγκάκι.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί αλουμινίου και τοποθετούμε το ένα κοντά στο άλλο. Ψήνουμε στους 160′ για 40′ λεπτά περίπου να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Το σιρόπι το βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10′ λεπτά. Σιροπιάζουμε κ τα δυο καυτά κ μετά γαρνίρουμε με φιστική Αιγίνης. Η συνταγή είναι μέλους ευχαριστώ πολύ.
Εκτέλεση και φωτογραφίες της συνταγής είναι της Stella Emmanouil
Η ιδέα της συνταγής είναι της Anna Katsiva
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα