Σιροπιαστές μπουκιές που θυμίζουν ραβανί..

Φανταστικές μπουκιτσες σαν ραβανί που συνδυάζονται τέλεια με το παγωτό!!!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”

Δειτε ακομα Σιροπιαστά γλυκάκια !!!

Υλικά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 αυγό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπαίκιν
1 βανίλια
(Μονάδα μέτρησης το ενα φλιτζάνι είναι 200 ml)

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
ζάχαρη 3 φλιτζάνια
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
σιμιγδάλι χοντρό(για την επάλειψη πριν το ψήσιμο)

Το φλιτζάνι μέτρησης είναι 200 ml,οπου λέει μισό φλιτζάνι θα βάλετε 100 ml

Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση αφήνουμε για 5′ και κατεβάζουμε το σιρόπι απο την φωτιά.

Για το μείγμα προσθέτουμε σε ενα μπόλ όλα τα υλικά εκτος απο το αλέυρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν κ κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια εύπλαστη ζύμη και επειτα την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια.

Πανω στον πάγκο ρίχνουμε σιμιγδάλι και εκεί πλάθουμε τα κομμάτια της ζυμης να πάρουν εξωτερικά σιμιγδάλι.Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε ενα ρολό. Τό κόβουμε όπως στην φωτό.

Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 180c μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε απο τον φούρνο.Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ενα ταψάκι και ρίχνουμε σιγά σιγά στο κάθε ενα σιρόπι.

Τα αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι προαιρετικά πασπαλίζουμεμε ινδοκάρυδο η καρύδια.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”

Δειτε ακομα Σιροπιασμένο σαραγλί με ελαιόλαδο και γέμιση καρύδι

 

Το ειδαμε στο Κουζινομαγειρέματα


Close